Stork viert haar excellente veiligheidsprestaties tijdens de jaarlijkse REACH Beyond Zero Awards

Op de eerste wereldwijde uitreiking van de REACH Beyond Zero Veiligheidsawards (Annual Safety Awards), donderdag 20 juni, vierde Stork een jaar vol uitzonderlijke prestaties op veiligheidsgebied.

De prijzen erkennen de Stork medewerkers en teams die tijdens in 2012 uitzonderlijke veiligheidsprestaties hebben geleverd in overeenstemming met de waarden van het REACH Beyond Zero programma.

Rond 80 marktleiders en gasten van over de hele wereld waren aanwezig bij de ceremonie in het Grand Hotel Huis Ter Duin, Noordwijk, Nederland. Eén van de sleutelfiguren van de avond was James Gorry, met zijn aangrijpende verhaal over hoe hij zijn benen verloor, als gevolg van  een te voorkomen industrieel ongeval en de impact die dit met zich meebracht voor hem en zijn gezin.

De prijs voor Leiderschap in veiligheid (Safety Leadership Award) werd gewonnen door John O’Donnell, Services Focal Point (UK) voor het aantonen van consistent, proactief leiderschap en zijn betrokkenheid bij veiligheidskwesties ten aanzien van zijn eigen team, klantenmanagement en collega-aannemers.

Mansour Alrahmmany, ingenieur (Saoedi-Arabië), werd beloond met de prijs voor het Meest Veelbelovende Individu (Most Promising Individual Award) omwille van zijn uitstekende houding tegenover veiligheid en omdat hij voortdurend het gebruik van veilig gereedschap bevordert, alsook de communicatie met zijn collega's en het gehele team.

De prijs voor de Incidentpreventie(Incident Prevention Award) ging naar George Hernandez, ploegbaas (USA), die dankzij zijn oplettendheideen potentieel ongeval voorkwam.

De prijs voor de Beste Veiligheidsprestatie (Best Safety Performance Award) erkende de Cerrejon Welding Contract (Colombia) voor het behalen van 365 dagen zonder incidenten in de lassector .

Stork’s GLT + Maintenance Team (Nederland), wonnen de prijs voor het Beste Team van het Jaar (Best Team of the Year Award), omdat ze hun 0 doelstelling voor 2012 hebben verwezenlijkt door van veiligheid hun hoogste prioriteit te maken.

Het Scaffold Design Team (UK) won de award voor Veiligheids innovatie (Safety Innovation Award) voor de ontwikkeling van de "Inertia reel anchor" (traagheidstrommelanker) waarmee steigerbouwers hun volledige valbeveiligingsuitrusting veilig aan elk type steiger kunnen bevestigen, op locaties die geen aangrenzende staalconstructie hebben.

Doug Meikle, CEO Stork zei: "REACH Beyond Zero heeft een zeer positieve invloed op onze veiligheidsprestaties gehad en we zien nu al de voordelen van een sterke, gemeenschappelijke veiligheidscultuur. Het succes is te danken aan onze mensen, zowel onshore als offshore. Met de REACH Beyond Zero Awards erkennen we de toewijding en inzet van onze medewerkers die de hoogste veiligheidsnormen bereiken. Er is nog veel werk te verrichten op onze weg naar "nul incidenten", maar we kunnen trots zijn op wat het afgelopen jaar is bereikt en ik ben ervan overtuigd dat we in 2013 en daarna nog verdere verbeteringen zullen bereiken."

Mike Mann, SVP – Global HSSEQ Stork, zei: "Door voorbeelden van uitzonderlijke veiligheidsprestaties  te vieren, leren we van elkaar  en erkennen we diegenen, die verder gaan dan hun plichten op gebied van veiligheid. De hier opgenoemde personen, evenals alle andere winnaars, doen Stork eer aan."