Winnaars REACH Beyond Zero Annual Safety Awards voor continentaal Europa

Stork heeft op 25 september tijdens de REACH Beyond Zero Annual Safety Awards voor Continentaal Europa awards voor diverse uitstekende veiligheidsprestaties uitgereikt.

De awards worden uitgereikt aan werknemers en teams van Stork die in 2013 uitzonderlijke veiligheidsprestaties hebben geleverd, in overeenstemming met de waarden van ons REACH Beyond Zero-veiligheidsinitiatief.

Circa 70 vooraanstaande spelers in onze branche, het Senior Management van Stork en genomineerden uit Nederland, Duitsland en België woonden de ceremonie aan boord van de SS Rotterdam bij. De toespraak van Hans van Breukelen, de legendarische keeper van het Nederlands elftal, gaf de ceremonie nog meer elan. In zijn toespraak ging hij in op de overeenkomsten tussen de sportwereld en het verbeteren van de veiligheid, en benadrukte hij het belang van een goede samenwerking en discipline.

De Incident Prevention Award werd gewonnen door Sebastiaan Verdonck, Werfleider, wiens oplettende gedrag een potentieel ongeval voorkwam.

Bouwejan Knot sleepte de Safety Innovation Award in de wacht door de Safetybox te ontwikkelen voor een klant die een mobiele eerstehulpkamer wilde, waarmee de veiligheid op locatie is verbeterd.

De Most Promising Indvidual Award werd toegekend aan Michael Schmidt, omdat hij continu bezig is met veiligheidskwesties op de werkvloer en wordt gezien als een rolmodel voor zijn jongere collega's.

Het ExxonMobil Rozenburg Team en het Shell HDS5 Team wonnen samen de Best Safety Performance Award voor de excellente veiligheidsprestaties die zij tijdens uitdagende werkzaamheden hebben geleverd.

De Global Best Team of the Year Award ging naar het SABIC Account Team, dat al meer dan vier jaar in veelal uitdagende werkomgevingen werkt zonder een noemenswaardig incident. Het Online Leak Sealing Team van de MECAP-regio (Middle East Caspian Asia Pacific) kreeg een eervolle vermelding.

De Global Safety Leadership Award werd gewonnen door David Murray van de regio UK & Africa en Frandiney Guzman kreeg daarbij een eervolle vermelding.

Pim Oomens, CFO van Stork en gastheer tijdens de ceremonie zei: "Door uitstekende veiligheidsprestaties te belonen, kunnen we 'best practices' delen met anderen en de collega's belonen die tijdens hun werk meer doen dan van ze wordt gevraagd op het gebied van veiligheid. Wij van Stork zijn uitermate blij met de inzet van de genomineerde kandidaten en onze winnaars.”