BP Rotterdam - MS-Schakelaars

Uitdaging

De uitdaging voor BP was het inhoud geven aan het onderhoud aan de vele middenspanningsschakelaars van het fabrikaat Reyrolle die allen vele tientallen jaren oud zijn. BP had hiervoor de OEM gecontracteerd die de service verleent vanuit Schotland en dus zeer hoge kosten en weinig flexibiliteit genereerde.

Specificaties:

  • Middenspanningsschakelaars van Reyrolle
  • 3 / 6 / 10 kV

Oplossing

Stork High Voltage Services kon dezelfde kwaliteit leveren door de jarenlange ervaring met dit soort schakelaars op andere locaties. Dit heeft geresulteerd in een onderhoudscontract tussen BP en Stork voor de middenspanningsinstallaties van BP en Europoort.

Resultaten & voordelen

  • Stork High Voltage Services heeft jarenlange ervaring dit soort verouderde schakelaars en kan om daarom dezelfde kwaliteit leveren als de Schotse leverancier. Dit heeft geresulteerd in een onderhoudscontract tussen BP en Stork voor de middenspanningsinstallaties van BP Europoort.
  • Behoorlijke besparing op onderhoudskosten voor de klant.
  • Veel kortere voorrijtijd met als resultaat kortere productieonderbrekingen bij storingen en calamiteiten binnen en buiten de normale werkuren.

Klantprofiel

Raffinaderij Rotterdam B.V. verwerkt dagelijks 400.000 vaten aardolie, wat uitkomt op een jaarlijkse productie van 19 miljoen ton. BP produceert uit aardolie een uitgebreid pakket aan eindproducten, halffabricaten en grondstoffen voor de petrochemische industrie. BP Raffinaderij is een volcontinu bedrijf in Europoort. In Europoort bevindt zich een olieverwerking- en verladingsinstallatie, 390 hectare groot.

Meer weten?

High Voltage Services
Nederland
T: +31(0) 88 089 1280
E: highvoltage.nl@stork.com

België
T: +32 (0) 4 86 13 08 10
E: highvoltage.be@stork.com

Share this article