Crash Stop Fabriek voor reparaties reformer & LUVO

Uitdaging van de klant

Bij het opstarten van geplande reparaties aan de ammoniakfabrieken van OCI Nitrogen kwamen 2 lekkages aan het licht in de reformer. Na onderzoek per pijp bleek de problematiek grootschalig; waar eerst 2 lassen noodzakelijk leken, bleken dit er uiteindelijk 14. De fabriek moet stilgelegd worden om de problemen te verhelpen. Bij het opstarten na reparaties kwamen ook problemen aan het licht bij de luchtvoorverwarmer (LUVO), wat tot verder uitstel van de productie leidde. Sitech Services, de engineering en maintenance manager voor OCI, had de taak om deze acute problemen, waarvan de scope bij aanvang onduidelijk was, op te lossen in een zo kort mogelijke tijd om productiederving te minimaliseren.

Oplossing van Stork en geleverde service

Om de ongeplande testen, onderzoeken en reparaties aan de reformer en de LUVO uit te voeren was een grote capaciteit aan gespecialiseerde vakmensen nodig. Stork heeft projectmanagement en support vrijgemaakt voor deze operatie. Vanuit de gehele organisatie, waaronder ook de collega’s van Stork Thermeq, zijn voldoende lassers, fitters, monteurs en specialisten (o.a. Non-Destructief Onderzoek: PT, Röntgen, ACPD en materiaalonderzoek) beschikbaar gemaakt om de multidisciplinaire werkzaamheden te verrichten, zoals gloeien, doorhalen, kotteren, slijpen, lassen en isolatiewerk. Stork-dochter EQIN heeft het stroomplan equipment verzorgd, zoals lasapparatuur, compressors en aggregaten. De aansturing van alle subcontractors voor onderzoek, steigerbouw, hijswerk en isolatiewerk is onder operationele verantwoordelijkheid van Stork uitgevoerd.

    

Mede door de inzet van dag-, middag en weekenddiensten en door optimale focus en samenwerking tussen OCI, Sitech en Stork konden de werkzaamheden in een zo kort mogelijke periode worden uitgevoerd. Naast deze minimale doorlooptijd van de werkzaamheden was de key driver voor de klant uiteraard de veiligheid voor medewerkers en de omgeving.

Resultaten voor de klant

Deze technisch complexe klus, waarvan de omvang/scope onzeker was en toenam tot aan het einde, is door goede samenwerking tussen alle spelers, met optimale flexibiliteit, pro-activiteit en volhardendheid, tot een goed einde gebracht. De werkzaamheden zijn binnen de planning uitgevoerd, ondanks uitdagende weersomstandigheden, waardoor de stilstand beperkt is gebleven. Binnen de planning zijn niet alleen reparatiewerkzaamheden uitgevoerd maar er is ook alles aan gedaan om de kans op herhaling te minimaliseren (o.a. plaatsen van een demontabele drain en het toepassen van betere materialen.

Er is op een moeilijk toegankelijke plekken veilig gewerkt en kwalitatief hoogwaardig laswerk geleverd. Vanuit veiligheidsoptiek is een complexe klus uitgevoerd zonder veiligheidsincidenten! Dit is gerealiseerd door veel focus te leggen op SHE en een heel open SHE communicatie, ondanks de druk op de doorlooptijd.

“Enorm veel respect voor het gehele team. Iedereen was zich bewust van de speciale en complexe omstandigheden en streefde naar een goede oplossing. Met de juiste manier van inzet voor veilig en kwaliteit.”

Jeroen Hendrix - Maintenance Manager OCI-OMA

 


DE KLANT

Sitech Services is een industriële dienstverlener op Chemelot en daarbuiten. Het levert diensten op het terrein van ICT, mechanical-, electrical-, civil en chemical engineering.

OCI Nitrogen, gevestigd in Geleen, is in Europa een van de marktleiders in kunstmest en wereldwijd de grootste producent van melamine. OCI Nitrogen is onderdeel van OCI N.V., wereldwijd producent van stikstofhoudende meststoffen en chemicals met in totaal 3.000 medewerkers.

 

   Download PDF versie

Share this article