DSM Coating Resins - Pomp partnership

Uitdaging

Na jaren operatie begon de productiefaciliteit van DSM in Waalwijk last te krijgen van herhaaldelijke storingen met de koelvloeistofpompen. Door deze storingen ging waardevolle productietijd verloren. Stork kreeg de opdracht om de integriteit van de koelvloeistof pompen te vergroten maar ook een reductie in onderhoudskosten te realiseren.

Specificaties:

  • Tien pomp units die continue koelwater door de fabriek heen pompen

Oplossing

In nauwe samenwerking met de klant hebben de Stork technici van de afdeling Rotating & E-Machinery Services de technische en operationele aspecten van het productieproces in kaart gebracht. Op basis van die identificatie zijn een aantal aanpassingen voorgesteld en geïmplementeerd. Nadat de kernproblemen verholpen waren, is gezamenlijk een preventieve onderhoudsstrategie ontwikkeld en geïmplementeerd. Door middel van vibratiemetingen kunnen de condities van de pompen in kaart gebracht worden gedurende productie. Als laatste is ervoor gezorgd dat enkel de kritieke reserve onderdelen op voorraad aanwezig zijn zodat onmiddellijke reparatie mogelijk is.

Resultaten & Voordelen

  • Preventieve onderhoudstrategie ingevoerd
  • Verhoogde integriteit van de koelvloeistof pompen
  • Reductie van productieverlies te wijten aan de pompen met 50%
  • Besparing op onderhoudskosten met 50%
  • Besparing op reserveonderdelenopslag

Klantprofiel

DSM Coatings Resins is een wereldwijde aanbieder van geavanceerde, innovatieve harsen. De productie faciliteit in Waalwijk ontwikkelt, produceert en verkoopt bindmiddelen. Koelwater is een kritiek onderdeel in dit productieproces.

Meer weten?

Rotating & E-Machinery Services
Nederland
T: +31(0) 88 089 1280
E: rotating&emachinery.nl@stork.com

België
T: +32 (0) 4 86 13 08 10
E: rotating&emachinery.be@stork.com

Share this article