Yara Sluiskil - Flange Management

Uitdaging

De productie installatie van de Yara Ureum 7 plant werkt met relatief hoge drukken en temperaturen en is vervaardigd uit hoogwaardige materialen. Het is een moderne installatie die sinds 2011, 24/7 in bedrijf is. Bij lekkages ontstaat het zogenaamde carbamaat wat uiterst corrosief is en de installatie aantast. Aan Stork de uitdaging om de flensverbindingen lekvrij op te leveren.

Specificaties:

  • Hoog kritische flensverbindingen
  • Gegarandeerd lekvrij opleveren

Oplossing

Stork heeft voor deze uitdaging doordacht Flange Management en gekwalificeerd personeel ingezet. Naast het gecontroleerd vastzetten van de bouten, zijn flensinspecteurs van Stork ingezet. Toegepast is o.a. het meten van de boutspanning middels ultrasone meettechnieken, het opmeten en beoordelen van alle pakkingvlakken, On-Site Machining en het volledig documenteren van alle relevante bevindingen en handelingen.

Resultaten & voordelen

  • Door Flange Management in te zetten heeft Stork binnen de tijd de installatie lekvrij op kunnen leveren.
  • Dit is uniek en bespaart de klant niet alleen dervingskosten maar is ook belangrijk voor de ‘license to operate’ van Yara.

“We waren onder de indruk van de professionaliteit van het Stork-team. Het bedrijf heeft zijn belofte waargemaakt en de flensverbindingen binnen hun scope lekvrij opgeleverd. Ik kan Stork aanbevelen als betrouwbare en capabele onderhoudspartner voor zowel projecten alsmede turnarounds."

Mr. Maarten vd Ginste, Projectmanager.


Klantprofiel

Yara Sluiskil B.V. is een dochteronderneming van Yara International ASA dat wereldwijd marktleider is op het gebied van kunstmest en stikstofhoudende industriële chemicaliën. Yara Sluiskil is Europa’s grootste producent van ammoniak en nitraat kunstmest welke wereldwijd verkocht wordt ten behoeve van de voedselproductie.

Meer Weten?

On-Site Machining & Bolting Services
Nederland
T: +31(0) 88 089 1280
E: bolting&machining.nl@stork.com

België
T: +32 (0) 4 86 13 08 10
E: bolting&machining.be@stork.com

Share this article