Yara Sluiskil - On-site Machining & Bolting Services

Uitdaging

Tijdens de grootste turnaround in de geschiedenis van Yara Sluiskill moesten in de Reforming D plant de koelers E415 en E416 geopend worden. Het betrof in totaal 3 kopdeksels met respectievelijk M110 en M130 studbolts. Uit het verleden is gebleken dat de studbolts vrijwel onmogelijk los te draaien waren met conventionele technieken. Hierbij is veelal overgeschakeld op het verspanen of gutsen van de moeren. Stork is gevraagd om de kopdeksels in zeer korte tijd te demonteren.

Specificaties:

  • Studbolts 72 stuks M110 & M130
  • Losbreek momenten ruim >60.000 NM
  • Doorlooptijd maximaal 48uur

Oplossing

Met de uitdaging in het achterhoofd heeft het Stork team gekozen om het inhouse Heat Treatment team inductief te laten verwarmen gevolgd door conventionele bolting technieken. Stork heeft niet alleen de moeren gedemonteerd maar ook On-Site Machining activiteiten geleverd t.b.v. het verwijderen van de oude studbolts en het opzuiveren van de schroefdraad. Het vastzetten van de nieuwe moeren van het merk Super Bolt® is ook door Stork uitgevoerd.

Resultaten & Voordelen

  • Daar waar in het verleden 1 flens meer dan 1 week doorlooptijd had t.a.v. het lossen van de bouten, heeft Stork het voor elkaar gekregen om alle 3 de flenzen in 1 weekend volledig los te maken.
  • Het Stork-team heeft de opgelegde multidisciplinaire taken, en het meerwerk, ruim binnen de vooraf vastgestelde deadline opgeleverd.
  • Geen vertraging van turnaround.
  • Lagere OPEX voor Bolting.

"We waren onder de indruk van de professionaliteit van het Stork-team. Het bedrijf heeft zijn technische vaardigheden en flexibiliteit getoond. Ik kan Stork aanbevelen voor zowel onderhoudswerkzaamheden als projecten."

Mr. Johan Huigh, Projectmanager


Klantprofiel

Yara Sluiskil B.V. is een dochteronderneming van Yara International ASA dat wereldwijd marktleider is op het gebied van kunstmest en stikstofhoudende industriële chemicaliën. Yara produceert en verkoopt kunstmest en chemicaliën. Yara Sluiskil is Europa’s grootste producent van ammoniak en nitraat kunstmest welke wereldwijd verkocht wordt ten behoeve van de voedselproductie.

Meer weten?

On-Site Machining & Bolting Services
Nederland
T: +31(0) 88 089 1280
E: bolting&machining.nl @stork.com

België
T: +32 (0) 4 86 13 08 10
E: bolting&machining.be @stork.com

Share this article