Zuyderland MC - Noodstroomstoring

Uitdaging

In Medisch Centrum Zuyderland in Heerlen ontstond op zondagmiddag een storing in de noodstroomvoorziening. Aangezien deze stroomvoorziening essentieel is voor de continuïteit van de zorgverlening, heeft een ziekenhuis altijd een back-up systeem nodig. Zuyderland Medisch Centrum heeft Stork gevraagd om de storing in het noodstroom systeem zo snel mogelijk te verhelpen.

Specificaties:

  • Busbar systeem tussen transformator en verdeelinrichting
  • Spanning 400VAC
  • Stroom 2500A

Oplossing

Stork High Voltage Services was in een korte tijd bij het ziekenhuis om het defect te achterhalen en te verhelpen.

Diagnose
Stork heeft de noodstroomvoorziening gediagnosticeerd. Het defect bleek te worden veroorzaakt door water in het busbarsysteem vanaf de transformator naar de LS-verdeling. Het busbarsysteem kon als verloren beschouwd worden, waardoor de noodstroomvoorziening niet meer in bedrijf te nemen was.

Tijdelijke oplossing
Om grote problemen te voorkomen heeft Stork het defecte busbarsysteem verwijderd en vervangen door noodkabels zodat er in ieder geval weer noodstroom beschikbaar was.

Oplossing
Vervolgens is een nieuw busbar systeem besteld en geïnstalleerd.

Resultaten & Voordelen

  • Zeer korte onderbreking van de betrouwbaarheid van de installatie.
  • Minimaliseren van risico op ontruiming en levensbedreigende situaties.
  • Dankzij het daadkrachtige optreden van het Stork team hebben de patienten en het ziekenhuis geen hinder ondervonden van de storing.
  • Gelijksoortige installaties komen bij alle soorten klanten voor; ook in de industrie waar Stork veelvuldig actief is. Ook in de industrie is er behoefte aan partners die de klanten uit de brand helpen en de productie zeker kunnen stellen.

Klantprofiel

Zuyderland Medisch Centrum is het fusiebedrijf van een aantal medischeen zorgconcerns in Zuid Limburg, waaronder de ziekenhuizen in Heerlen en Sittard-Geleen. Deze storing betrof de noodstroomvoorziening van het ziekenhuis in Heerlen.

Meer weten?

High Voltage Services
Nederland
T: +31(0) 88 089 1280
E: highvoltage.nl@stork.com

België
T: +32 (0) 4 86 13 08 10
E: highvoltage.be@stork.com

Share this article